Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
7

NWO oproep nieuw programma Human Capital

NWO heeft een oproep geplaatst binnen het nieuwe programma Human Capital. Intentieverklaringen kunnen worden ingediend tot en met 25 juni 2013. Deadline voor volledige onderzoeksvoorstellen is 28 augustus 2013. Wetenschappers kunnen in samenwerking met partners financiering aanvragen voor onderzoek naar Human Capital. Dit multidisciplinaire programma is gericht op het versterken van Human Capital in het algemeen en binnen bedrijven en instellingen in het bijzonder.
NWO werkt in deze call samen met TNO en enkele vertegenwoordigers van de Human Capital Agenda’s van de topsectoren. Om tot nieuwe doorbraken te komen is het namelijk essentieel dat wetenschappelijke onderzoekers samenwerken met stakeholders zoals niet-universitaire onderzoeksinstellingen, bedrijven, overheden en/of maatschappelijke organisaties. Aanvragen kunnen ingediend worden op twee thema’s, namelijk de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt of de organisatie van Human Capital in bedrijven. Verder moet het onderzoek bijdragen aan verdere theorie- en modelontwikkeling om het begrip over Human Capital te verbeteren.

De financiële bijdrage ligt tussen de € 400.000 en € 750.000. Het beschikbare budget is maximaal € 2,5 miljoen. Partners leveren daarnaast een financiële bijdrage van minimaal 25% aan het onderzoeksproject.

Terug naar overzicht