Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
7

Gouda stelt nieuwe regels vast voor werkgeverspremie

De gemeente Gouda kan een werkgeverspremie verstrekken aan werkgevers, die met een (uiterst) kwetsbare werknemer een arbeidsovereenkomst sluiten. De werkgeverspremie is een loonkostensubsidie, waarmee de arbeidsinschakeling van de werkzoekende wordt bevorderd. Om in aanmerking te komen voor de subsidie, dient de werkgever een dienstverband aan te bieden van minimaal zes maanden met een inzet van minimaal 32 uur per week. Voor uitzendbureaus gelden aangepaste voorwaarden.
De hoogte van de werkgeverspremie bedraagt:

€ 2.000 bij een dienstverband van minimaal 32 uur per week voor een periode van 6 maanden, of
€ 5.000 bij een dienstverband van minimaal 32 uur per week voor een periode van 12 maanden of langer;

Bij een parttime dienstverband wordt de hoogte van de werkgeverspremie bepaald naar rato van het aantal uren. Ook wat betreft de hoogte van de premie gelden voor uitzendbureaus andere bepalingen.

Aan subsidieverstrekking zijn verschillende voorwaarden verbonden. Zo mag de werknemer niet al dienst zijn voordat de aanvraag is gedaan. Ook mag de werknemer niet al langer dan één maand voorafgaand aan de overeenkomst met behoud van uitkering bij de werkgever hebben gewerkt. Door subsidieverstrekking mogen de concurrentieverhoudingen niet onverantwoord worden beïnvloed en mag er geen verdringing plaatsvinden. De vacature mag verder niet zijn ontstaan door afvloeiing.

Terug naar overzicht