Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
7

Cultuurfonds Gelderland past richtlijnen aan

De Gelderse afdeling van het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft besloten haar richtlijnen voor dit jaar aan te passen. Aanleiding voor de aanpassing is het feit dat het fonds dit jaar minder te besteden heeft en daarnaast is het aantal aanvragen per jaar toegenomen. De maximumbedragen van investeringen zijn voortaan lager. Verder kunnen aanvragen voor muziekinstrumenten en uniformen nog maar één keer per drie jaar worden ingediend.
Het Prins Bernhard Cultuurfonds is een stichting met een landelijk bureau en twaalf provinciale afdelingen. Door het verlenen van bijdragen, het opzetten van projecten en het uitreiken van prijzen zet het Prins Bernhard Cultuurfonds zich in voor cultuur en natuur­. Het budget dat het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland dit jaar te beste­den heeft be­draagt € 718.249. Dit is onder meer afkomstig van de Lotto en de BankGiro­Lote­rij, donaties en een col­lecte die jaar­lijks in mei onder de naam Anjeractie wordt gehou­den. Per jaar worden circa 400 projecten ge­steund.

Het bestuur van de afdeling Gelderland beoordeelt vier keer per jaar aanvragen voor financiële ondersteuning van projecten op het gebied van cultuur en natuur. Verzoeken kunnen worden ingediend door culturele stichtingen en verenigingen en organisaties. Bijdragen kunnen worden verleend voor eenmalige, uitzonderlijke culturele projecten in Gelderland en duurzame investeringen. Met behulp van de Richtlijnenwijzer op de website kan worden bepaald of een project in aanmerking kan komen voor een bijdrage.

De eerstvolgende uiterste indiendatum is 13 april 2015. Verder zijn er in 2015 nog deadlines op 20 juli en 12 oktober.

Terug naar overzicht