Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
7

Breedbandfonds Brabant open

Sinds 1 april heeft de provincie Noord-Brabant het Breedbandfonds weer opengesteld voor aanleg van breedbandnetwerken in buitengebieden en op bedrijventerreinen. Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 30 september 2015. Het budget voor deze periode is vastgesteld op € 40 miljoen. Net als bij de eerste openstelling van het fonds is het beheer in handen van de Brabantse OntwikkelingsMaatschappij (BOM).

In vergelijking met de eerste openstelling van het fonds, is er een aantal aanpassingen gedaan in de voorwaarden. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om zogenaamde backhaul (hoofdader)-verbindingen apart mede te financieren. Hierdoor kan infrastructuur efficiënter gebruikt worden. Verder zetten de provincie en de BOM in op actieve ondersteuning van lokale initiatieven, het stimuleren van regionale opschaling, en het organiseren van vraagbundeling voor bedrijventerreinen. Deze activiteiten moeten bijdragen aan een optimale werking van het Breedbandfonds.

Het Breedbandfonds Brabant investeert in projecten in buitengebieden en op bedrijventerreinen waar geen toereikend hoogwaardig breedbandnetwerk (voor snel internet) beschikbaar is. Het fonds investeert in projecten waarbij de investering in hoogwaardig breedband gedragen wordt door locale coalities van marktpartijen, eindgebruikers, commerciële banken en het Breedbandfonds Brabant. Bij de totstandkoming van projecten hebben gemeenten een belangrijke faciliterende en regisserende rol.

Terug naar overzicht