Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
7

Topinstituten CTMM en TI Pharma besluiten tot fusie

De technologische instituten CTMM en TI Pharma hebben besloten tot een bundeling van de krachten. Zij gaan verder als één organisatie, met als voornaamste doel om medische innovaties versneld ten goede te laten komen aan de gezondheid en welvaart van onze samenleving. Het is een antwoord op de toenemende verwevenheid van geneesmiddelen en medische technologie.

De nieuwe organisatie ambieert een nog sterkere speler te worden op het gebied van publiek-private onderzoekssamenwerking, zowel op nationaal als op Europees niveau. In Nederland sluit de fusie aan bij de wens van Topsector Life Sciences & Health (LSH) om focus aan te brengen in de Nederlandse publiek-private onderzoeksagenda. In Europa speelt de fusie in op het opzetten van samenwerkingsverbanden, gericht op de zogenaamde Grand Challenges (zoals 'personalized medicine').

De fusie-organisatie zal in Leiden en in Eindhoven gevestigd blijven en zal zowel de merknaam TI Pharma als de merknaam CTMM blijven voeren. De fusie is per 1 januari 2015 volledig afgerond. CTMM zet zich in voor nieuwe technologische ontwikkelingen in de moleculaire diagnostiek en beeldvorming, waarmee een vroegtijdige diagnose en een op het individu afgestemde behandeling mogelijk wordt. TI Pharma richt zich op het versnellen van de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.

Terug naar overzicht