Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
7

Regeling cofinanciering sectorplannen gewijzigd

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft een wijziging op de Regeling cofinanciering sectorplannen bekendgemaakt. In het onderdeel opleidingsmaatregelen wordt de zin 'Maatregelen die tot doel hebben om werknemers op te leiden' gewijzigd in 'Maatregelen die tot doel hebben om werknemers of potentiële werknemers op te leiden'.

Potentiële werknemers zijn langdurig werkloze jongeren, met een afgeronde opleiding, die met een startersbeurs zes maanden werkervaring opdoen bij een bedrijf naar keuze, om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten en te verbeteren. Om ondernemingen, die hierin willen investeren, te ondersteunen, is cofinanciering voortaan ook mogelijk voor de uren die besteed worden aan de begeleiding van starters met een leerovereenkomst van ten minste zes maanden. Het gaat hierbij niet om de subsidie van de loonkosten van de jongere zelf, aangezien de werkervaring wordt opgedaan in het kader van een leerovereenkomst. De jongeren zijn niet bij een onderneming in dienst.  

De starter ontvangt van de werkgever een financiële tegemoetkoming van € 500 per maand. Daarnaast bouwt de starter, voor iedere maand dat hij / zij werkzaam is geweest met de startersbeurs een spaartegoed van € 100 op. Het opgebouwde tegoed kan na afloop van de werkzaamheden worden ingezet voor scholing, een cursus of een certificeringstraject.

De Regeling cofinanciering sectorplannen is bedoeld om werkgelegenheid te stimuleren en te behouden, door middel van (inter)sectoraal maatwerk. De subsidie wordt verstrekt voor een sectorplan dat een analyse bevat van de sectorale, regionale of intersectorale situatie en problematiek, met een daaruit voortvloeiende cofinancieringsaanvraag.

Terug naar overzicht