Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
7

€ 64 miljoen voor samenwerking bedrijven en kennisinstellingen

Minister Kamp van Economische Zaken (EZ) meldt aan de Tweede Kamer in de Kamerbrief Volgende stap publiek-private samenwerking inclusief transitie dat het kabinet € 64 miljoen wil uittrekken voor een intensievere samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen. Nationale en Europese netwerken en consortia moeten verstevigd worden en nieuw vraaggestuurd onderzoek moet gezamenlijk worden gestart. Met de bijdrage ondersteunt het kabinet de oproep van het bedrijfsleven om de succesfactoren van de Technologische Top Instituten (TTI) voort te zetten. De sterktes van deze instituten worden momenteel structureel ingedeeld bij het topsectorenbeleid. 

EZ investeert eenmalig een bedrag van € 45 miljoen om de nieuwe samenwerking met kennisinstellingen en binnen de Topconsortia voor Kennis en Innovatie, waar te maken. De ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Infrastructuur en Milieu (IenM) zetten onder voorbehoud de komende jaren respectievelijk € 9 miljoen en € 10 miljoen in voor de Europese netwerkvorming voor de topsector Life Sciences & Health (VWS) en voor de topsector Logistiek (IenM). De topsectoren krijgen drie tot vier jaar de tijd om de intensievere samenwerking uit te werken.
Topsectoren hebben de afgelopen periode plannen kunnen indienen om de versterkte samenwerking met de kennisinstellingen goed vorm te geven. Uit deze plannen blijkt dat bedrijven en kennisinstellingen nieuwe mogelijkheden zien om samen te werken aan oplossingen voor economische en maatschappelijke vraagstukken.

Terug naar overzicht