Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
7

Subsidieregeling zonnig Zuid-Holland aangepast

De volgende noemenswaardige aanpassingen zijn doorgevoerd:

  • paragraaf 3 (Aanpassen van dakconstructie, plaatsing van lichtgewicht PV-panelen of verwijderen van asbest) is niet langer te stapelen met regelingen van andere overheden;
  • voorheen kon subsidie aangevraagd worden indien een bestaand dak constructief niet voldeed. Oftewel niet draagkrachtig genoeg was voor de installatie van conventionele zonnepanelen. De regeling is op dit onderdeel uitgebreid en subsidie kan nu ook aangevraagd worden indien vanwege brandveiligheid aanpassingen gedaan moeten worden aan de isolatie. Het moet bewezen of navolgbaar zijn, dat deze aanpassingen uitgevoerd moeten worden om zonnepanelen te kunnen plaatsen. Het uitsluitend afvoeren van bouwmaterialen, bijvoorbeeld grind of bitumen, of het naar voren halen van dakrenovatie, valt niet onder deze regeling.

Over de regeling
Met behulp van de regeling wil de provincie Zuid-Holland de opwekking van zonne-energie op daken, waterbassins en parkeervelden stimuleren en lokaal eigendom van hernieuwbare energie zoveel mogelijk bevorderen.

Terug naar overzicht