Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
7

Subsidiemodule MKB!dee verbreed

MKB !dee, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, biedt subsidie aan ondernemers voor de uitvoering van een project waarmee belemmeringen om te investeren in scholing en ontwikkeling weggenomen kunnen worden. In 2018 was de subsidiemodule gericht op het stimuleren van het technisch MKB. Omdat veel meer MKB-ondernemers blijken te kampen met de belemmeringen is besloten om de subsidiemodule MKB!dee aan te passen, zodat ook andere MKB-ondernemers ideeën kunnen indienen.

Naast aanvragen die leiden tot meer personeel in technische sectoren, kunnen voor de tender in 2019 aanvragen worden ingediend met het oog op digitalisering, en de klimaat- en energietransitie. 

 

Een voorstel kan worden ingediend door een mkb-ondernemer of door een samenwerkingsverband. Dit laatste bestaat uit ondernemers, kennisinstellingen, brancheorganisties of andere organisaties, waarvan ten minste 65% van het totaal aan deelnemers mkb-ondernemer is. De tender is geopend van 15 april 2019 tot en met 27 augustus 2019. De subsidie is voor een mkb-onderneming maximaal € 125.000 en voor een samenwerkingsverband maximaal € 200.000. Hierbij geldt dat de maximale subsidie per deelnemer aan het samenwerkingsverband niet meer dan € 125.000 bedraagt. Het subsidiepercentage bedraagt 100%. Er is geen eigen bijdrage vereist.

Terug naar overzicht