Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
7

Project ‘Lyme legt levens lam’! winnaar Medische Inspirator prijs

Tijdens de Life Sciences & Health Publiek-private samenwerking dag is de winnaar bekendgemaakt van de Medische Inspirator prijs van 2018. Het project ‘Lyme legt levens lam’! ontvangt € 100.000 om te besteden aan onderzoek. De initiatiefnemers, onderzoeker Bart-Jan Kulberg (Radboud UMC) en patiënt en patiëntvertegenwoordiger Kees Niks (Lymevereniging), gaan onderzoek doen naar de langetermijneffecten van chronische Lymeziekte op de kwaliteit van leven, deelname aan de maatschappij en op arbeid.

De tweede plaats gaat naar het project ‘De online vriendschapscursus’. Met de prijs van € 50.000 gaan onderzoeker Tamara Bouwman (VU Amsterdam) en cliëntvertegenwoordiger Liesbeth Gaasbeek (Gouden Dagen) de online vriendschapscursus verder ontwikkelen om deze aan ouderen te kunnen aanbieden. De praktische cursus leert ouderen onder meer om contact te zoeken met hun sociaal netwerk en sociaal actief te worden.

 

Deadline voor het indienen van een idee voor de Medische Inspirator prijs was 29 mei 2018. Voor dit jaar kunnen aanvragen nog worden ingediend tot en met 16 april 2019.

Terug naar overzicht