Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
7

NWO publiceert call Topsector Water & Maritiem: Blauwe route

Bij NWO kunnen binnenkort aanvragen worden ingediend voor de call Topsector Water & Maritiem: Blauwe route. De deadline is 16 mei 2019. Consortia van onderzoekers en private partijen kunnen financiering aanvragen voor fundamenteel en op toepassing gericht onderzoek dat zich richt op de vraagstukken uit de 'Blauwe route'. Er is een budget beschikbaar van maximaal € 8 miljoen, de bijdrage is ten hoogste € 800.000. Het maximaal toegestane totale percentage cofinanciering is 50%.

NWO wil met de call funderende en pre-competitieve wetenschappelijke onderzoeksprojecten stimuleren die de maatschappelijke vraagstukken van de ‘Blauwe route’ adresseren. De Blauwe route geeft een lange termijn perspectief aan de Kennis & Innovatie Agenda’s van de topsector Water & Maritiem en de onderliggende TKI’s en heeft als ondertitel: ‘Water als weg naar innovatieve en duurzame groei’. Door het beter begrijpen, benutten en beschermen van het water, de zeeën en oceanen wil de Blauwe route maatschappelijke, economische en ecologische uitdagingen combineren door in te zetten op ‘Leven met het water’. Leven en werken met water biedt ruimte voor duurzame groei, zelfs in tijden van klimaatverandering, zeespiegelstijging, urbanisatie en toenemende mondiale bevolkingsgroei.

 

Er kunnen uitsluitend aanvragen worden ingediend, gericht op ten minste één van de volgende thema’s van de Blauwe route:

  • Leven in de Delta: hoe ontwikkelen we een duurzame stedelijke delta waarin grote bevolkingsgroepen veilig, gezond en duurzaam samen wonen, werken, eten en leven?
  • Water als bron: hoe benutten we water en de energie, grondstoffen en voeding op, in en onder dat water duurzaam en economisch verantwoord?
  • Water als blauwe weg: hoe kunnen we schoner en veiliger varen en hoe kan een toekomstgerichte inrichting van onze havens en vaarwegen bijdragen aan duurzaam en veilig vervoer?
  • Leven op het water: welke mogelijkheden biedt drijvend wonen, werken, voedselkweken, energie opwekken in een tijd van zeespiegelstijging, klimaatverandering en ruimtegebrek?

Het project moet bij honorering binnen 9 maanden na dagtekening van het subsidieverleningsbesluit van start gaan. De duur van een project is maximaal 6 jaar.

Terug naar overzicht