Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
7

Fryslân stelt opnieuw subsidie beschikbaar voor verzorgen van trainingen, workshops en coaching van landbouwers

Van 25 maart tot en met 10 mei 2019 kan er in de provincie Fryslân weer subsidie worden aangevraagd voor het geven van demonstraties, workshops, trainingen en het coachen van landbouwers. Het is één van de maatregelen uit POP3, het plattelandsontwikkelingsprogramma voor de periode 2014-2020. Voor deze openstelling is in totaal ruim € 800.000 beschikbaar.

De bijdrage is 80% van de subsidiabele kosten, tot maximaal € 841.530. Subsidies van minder dan € 50.000 worden niet verstrekt. De subsidie kan worden verstrekt voor demonstraties en / of het verzorgen van trainingen, workshops en coaching aan een groep van landbouwondernemers die inzicht bieden in verzilting van de bodem van boeren en handelingsperspectieven bieden voor mitigatie van verzilting. Verzilting is een toename van zoute kwel in de bodem, als gevolg van bodemdaling, een veranderend neerslagpatroon of zeespiegelstijging. 

 

De ingediende aanvragen, die voor subsidie in aanmerking komen, worden gerangschikt op basis van een aantal criteria. Aan elk criterium kunnen punten worden toegekend. Vervolgens krijgt elk criterium een wegingsfactor. Projecten moeten minimaal 33 punten scoren om voor subsidie in aanmerking te kunnen komen. 

 

De subsidie is één van de maatregelen die worden genoemd in de Regeling subsidies Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 (POP3) van de provincie. De focus van het programma richt zich op innovatie en duurzaamheid in het landelijk gebied en bestaat uit in totaal negen maatregelen. De regeling wordt uitgevoerd door het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN).

Terug naar overzicht