Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
7

Circa € 500.000 subsidie voor landbouwprojecten in provincie Groningen

De provincie Groningen stelt totaal circa € 500.000 beschikbaar voor projecten gericht op natuurinclusieve landbouw: nieuwe vormen van landbouw die kunnen profiteren van de natuur en vice versa. Om deze nieuwe vormen van landbouw uit te kunnen voeren wordt onder meer de paragraaf Trainingen, workshops, ondernemerscoaching en demonstraties' uit de POP-3 subsidieregeling opnieuw opengesteld voor aanvragen.

De subsidie kan worden aangevraagd door organisaties, die de coaching of training geven en is bestemd voor projecten vanaf € 175.000. De subsidieregeling wordt eind maart 2019 opengesteld. Het subsidieplafond bedraagt € 400.000.

 

Daarnaast hebben Gedeputeerde Staten de Subsidieregeling Natuurinclusieve landbouw 2019 aangekondigd. Hiermee kan een vergoeding worden aangevraagd voor het uitvoeren van natuurinclusieve maatregelen in de praktijk, initiatieven op het gebied van verwerking en afzet van natuurinclusieve producten en de aanschaf van nieuwe machines. Hiervoor komt in totaal € 85.000 beschikbaar. 

Terug naar overzicht