Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
7

€ 6 miljoen voor culturele sector in Noord-Brabant

De culturele sector in Noord-Brabant moet nieuwe wegen naar de toekomst zoeken, nieuwe partners vinden en de publiek-private samenwerking verkennen om ook op lange termijn gezond en stevig te blijven. De provincie wil deze nieuwe manier van werken ondersteunen met impulsgelden. Deze gelden worden ingezet op zes gebieden: talentontwikkeling, co-productie/productiepresentatie, beeldcultuur, dans, kwaliteit van de leefomgeving, collectieve marketing. Er is een bedrag van € 6 miljoen beschikbaar, voor de periode 2013-2016. 

In plaats van subsidie worden bij de impulsgelden drie andere instrumenten gebruikt: individuele projectfinanciering, innovatie-prestatiecontracten of revolving funding. Per ingediend plan zal worden bekeken welke manier het beste is. Ingediende plannen worden getoetst en beoordeeld. Hierbij wordt tevens gekeken naar de onderlinge samenhang en de kracht voor de cultuur in Brabant. Er is bewust niet voor een subsidieregeling gekozen, omdat daarin voorwaarden zijn verwerkt, waar aan moet worden voldaan om voor een financiële bijdrage in aanmerking te kunnen komen. Dat staat vernieuwing in de weg.

De plannen worden uitgevoerd door het Brabants kenniscentrum voor kunst en cultuur (bkkc). Het bkkc heeft zelf voor 2013 een budget van € 900.000 beschikbaar voor vernieuwing van de sector. Dit bedrag wordt aan de impulsgelden toegevoegd, waarmee het totale budget voor 2013 uitkomt op € 2,15 miljoen.

Op donderdagavond 14 maart is er in het provinciehuis een informatiebijeenkomst voor het culturele veld, waarin met hen gesproken wordt over deze nieuwe manier van werken. Vanaf dat moment kunnen ook plannen ingediend worden. Uitnodigingen voor de bijeenkomst worden de komende dagen door de provincie digitaal en per post verstuurd. Aanmelden per e-mail is ook mogelijk.

Terug naar overzicht