Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
7

Noord-Holland steunt pachtafkoop en koop NNN-terreinen

Op grond van deze nog te publiceren regeling – waarmee een vervolg wordt gegeven aan de Uitvoeringsregeling subsidie pachtafkoop en aankoop NNN-terreinen Noord-Holland 2019 (NNNNH) – kan een grondeigenaar subsidie krijgen voor de kosten van ontpachting van een terrein dat binnen de begrenzing van het natuurnetwerk Nederland (NNN) valt.

Voorwaarden zijn dat ontpachting noodzakelijk is om de beoogde natuurdoelen te kunnen bereiken en dat de eigenaar het terrein destijds in verpachte staat heeft verkregen. Ook kan subsidie worden verkregen voor de aankoop van een als NNN begrensd terrein. Daarbij wordt de waardevermindering die optreedt door omzetting van de huidige functie naar natuur vergoed.

De nieuwe regeling loopt tot en met 31 december 2027. Voor het eerste jaar van de looptijd (tot en met 31 december 2024) is een subsidieplafond vastgesteld van € 1,5 miljoen. Meer informatie volgt na publicatie van de regeling in het Provinciaal Blad.

Zie ook: https://www.noord-holland.nl/Bestuur/Gedeputeerde_Staten/Gedeputeerde_Staten/GS_besluitenlijst/2024/GS_besluitenlijst_6_februari_2024.pdf

Terug naar overzicht