Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
7

Nieuwe subsidieregeling voor verbinding po-vo op komst

Scholen in het primair onderwijs (po), voortgezet onderwijs (vo) en speciaal onderwijs (so) kunnen op basis van de regeling van 14 februari 2024 (9.00 uur) tot en met 13 maart 2024 (17.00 uur) subsidie aanvragen als zij leerlingen willen ondersteunen bij de overgang van het primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs. Het bevoegd gezag van één van de samenwerkende scholen treedt op als penvoerder namens een coalitie van scholen die subsidie willen aanvragen. De penvoerder vraagt de subsidie voor deze scholen aan.

Een coalitie moet bestaan uit vestigingen van minimaal twee po-scholen en één vo-school. Ook so-scholen kunnen deelnemen aan een coalitie. Een po-school, vo-school of so-school mag bij maximaal twee coalities aansluiten. Een combinatie van po-scholen en vo-scholen mag niet meedoen aan meerdere coalities.

De subsidie is bedoeld voor een periode van drie jaar:

  • in het eerste jaar (schooljaar 2024/2025) schrijft de coalitie een verbindingsplan;
  • in het tweede en derde jaar (schooljaren 2025/2026 en 2026/2027) voert de coalitie de activiteiten in het verbindingsplan uit.

In een verbindingsplan moeten in ieder geval afspraken staan over:

  • de vormgeving en werkzaamheden van een stuurgroep po-vo;
  • het uitbreiden van activiteiten om de ouderbetrokkenheid te vergroten;
  • indien van toepassing: de rol van een samenwerkingsverband bij de uitvoering van de activiteiten uit het verbindingsplan;
  • indien van toepassing: op welke manier gebruik wordt gemaakt van externe partijen.

De subsidie bestaat voor de gehele looptijd uit een bedrag van € 60.000 per school in een coalitie en een bedrag van € 225 per leerling die in schooljaar 2023/2024 in groep 8 zit (€ 112,50 per leerling als een po-school aan twee coalities meedoet). Voor de regeling is in totaal een budget van € 54 miljoen beschikbaar.

Als er meer subsidie wordt aangevraagd dan er beschikbaar is, hebben aanvragen van coalities in Caribisch Nederland voorrang op overige aanvragen. De overige aanvragen worden vervolgens gerangschikt op basis van de gemiddelde (relatieve) achterstandsscore van een coalitie.

Meer informatie volgt na publicatie van de regeling in de Staatscourant. Zie ook: https://www.dus-i.nl/subsidies/verbinding-po-vo

Terug naar overzicht