Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
7

€ 55,6 miljoen voor tweede oproep Interreg Maas-Rijn

De oproep heeft betrekking op een breed scala aan onderwerpen en staat open voor initiatieven die één van de volgende onderwerpen samen met een grensoverschrijdend team aanpakken:

  • Industriële transitie;
  • Groene transformatie;
  • Gezondere burgers;
  • Toerisme in een hoogwaardige regio;
  • Leven en werken zonder grenzen.

De financiering is bedoeld voor projecten die een positief effect hebben op de bovengenoemde thematische gebieden. Om voor deze financiering in aanmerking te komen, moeten de initiatieven een meerwaarde bieden voor de hele grensregio en bestaan uit een partnerschap tussen ten minste twee van de drie programmalanden. Zowel organisaties uit de privésector als overheidsorganisaties die grensoverschrijdend willen samenwerken, kunnen een aanvraag indienen voor de oproep.

Er is € 55,6 miljoen EU-financiering beschikbaar. Het EU-financieringspercentage is 50%. Verdere regionale cofinanciering kan worden aangevraagd bij de respectievelijke programmapartners. De aanvraagprocedure verloopt in twee stappen. Binnen stap 1 wordt besloten welke projecten worden opgenomen in een daaropvolgende volledige aanvraagprocedure (stap 2). Stap 1 staat open van 6 maart 2024 tot en met 26 april 2024, 12.00 uur.

Informatiebijeenkomst
Op 13 maart 2024 wordt een informatiebijeenkomst over de oproep gehouden. Het doel van de bijeenkomst is om de nieuwe financieringsperiode en de selectieprocedure te presenteren. Tijdens de informatiebijeenkomst worden de financieringsvoorwaarden, de aanvraagprocedure en de aanvraagdeadlines toegelicht. De bijeenkomst vindt plaats bij de provincie Limburg in Maastricht.

Zie voor meer informatie: https://www.interregmeuserhine.eu/nieuws/euro-55-6-miljoen-eu-financiering-beschikbaar-voor-tweede-projectoproep

Terug naar overzicht