Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
7

NRO-oproep voor Beleidsgericht Onderwijsonderzoek geopend

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) heeft de oproep 'Beleidsgericht Onderwijsonderzoek' gepubliceerd. Voor deze oproep is een budget van € 1,8 miljoen beschikbaar.

In het kader van deze oproep kunnen onderzoekers financiering aanvragen voor het uitvoeren van beleidsgericht onderwijsonderzoek naar de onderwerpen en vraagstukken binnen de volgende thema's:

  • regionale sturing in het onderwijs;
  • gedragseffecten door prikkels in het onderwijs vanuit onderwijsbeleid;
  • brede benadering van onderwijskwaliteit;
  • naar een duurzame implementatie van technologie in onderwijs.


Concreet kunnen aanvragen worden ingediend voor het geven van een wetenschappelijke onderbouwing aan onderwijsbeleid. Beleidsgericht onderzoek resulteert meestal niet in een concreet advies, maar in algemene aanbevelingen voor beleid, voor de onderwijspraktijk en voor (vervolg)onderzoek. In de uitwerking hecht NRO eraan dat niet alleen aandacht wordt gegeven aan mogelijke richtingen van beleid, de vraag is meer hoe beleid daadwerkelijk gestalte krijgt. Vanwege de dynamische en complexe omgeving waarin beleidsgericht onderwijsonderzoek wordt uitgevoerd, dienen aanvragers hun probleemstelling en onderzoeksmethoden zo in te richten dat uitkomsten van het onderzoek relevant zijn op het moment dat de (laatste) resultaten verschijnen.

Aanvragen kunnen ingediend worden door onderzoekers verbonden aan Nederlandse (onderzoeksinstellingen die gelieerd zijn aan) universiteiten in het Koninkrijk der Nederlanden, instellingen voor hoger beroepsonderwijs, of andere onderzoeksinstellingen in Nederland die onafhankelijk onderwijsonderzoek doen. De hoofdaanvrager dient gepromoveerd te zijn. Een aanvraag telt een hoofdaanvrager en maximaal vier medeaanvragers. Een aanvrager kan in deze subsidieronde maximaal eenmaal indienen, hetzij als hoofdaanvrager, hetzij als medeaanvrager.

De subsidie bedraagt maximaal € 450.000 per project met een looptijd van twee tot vier jaar. Per thema wordt minimaal één aanvraag gehonoreerd.

De deadline voor het indienen van intentieverklaringen is 24 maart 2020, 14.00 uur en de deadline voor uitgewerkte aanvragen is 26 mei 2020, 14.00 uur.

Zie voor meer informatie: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/nro/beleidsgericht-onderwijsonderzoek-2018/beleidsgericht-onderwijsonderzoek.html

Terug naar overzicht