Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
7

Active & Assisted Living Programme weer open voor aanvragen

Er is een nieuwe subsidieronde geopend voor het Active & Assisted Living Programme (AAL 2). De 'challenge' van de subsidieronde van 2020 is 'Healthy Ageing With The Support Of Digital Solutions'.

De al aangekondigde call staat open voor innovatieve, transnationale én multidsciplinaire samenwerkingsprojecten gericht op het ontwikkelen, evalueren en op de markt brengen van ict-oplossingen voor ouderen en hun omgeving. Naast deze 'traditionele' AAL-projecten biedt de call de mogelijkheid om ook 'kleine' samenwerkingsprojecten in te dienen, gericht op het ontwikkelen van nieuwe ideeën, concepten en/of aanpakken voor ict-oplossingen voor ouderen.

De 'traditionele' samenwerkingsprojecten hebben een looptijd van 12 tot 30 maanden en kunnen maximaal € 2,5 miljoen ondersteuning ontvangen. Voor de gezamenlijke Nederlandse partners in een project is in totaal een subsidiebudget beschikbaar van maximaal € 500.000.

De 'kleine' samenwerkingsprojecten hebben een looptijd van 6 tot 9 maanden en kunnen ten hoogste € 300.000 steun tegemoet zien. Voor de gezamenlijke Nederlandse partners in een project is in totaal een subsidiebudget beschikbaar van maximaal € 100.000.

Beide soorten samenwerkingsprojecten moeten worden uitgevoerd door consortia bestaande uit minimaal drie onafhankelijke organisaties uit drie verschillende AAL-landen, waar onder een gebruikersorganisatie en een bedrijf. Voor de verschillende soorten partners in AAL-projecten gelden verschillende maximale subsidiepercentages die variëren van 40% tot 75%.

In totaal is voor de oproep ruim € 24 miljoen te verdelen, waarvan circa € 2,5 miljoen voor Nederlandse deelnemers. De sluitingsdatum voor het indienen van aanvragen is 22 mei 2020, 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie op: http://www.aal-europe.eu/stay-up-to-date/calls/call-2020/ en https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/aal-healthy-ageing-with-the-support-of-digital-solutions/

Over het programma
Doel van het programma is de ontwikkeling van innovatieve, op ict gebaseerde oplossingen voor ouderen en hun omgeving. Het gaat om producten en diensten die de kwaliteit van leven verbeteren en ouderen in staat stellen zo lang mogelijk zelfstandig te wonen en te leven, ook als ze last krijgen van lichamelijke en/of geestelijke beperkingen.

Terug naar overzicht