Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
7

Fonds Cultuurparticipatie evalueert aanvragen 'Jij maakt het mee' regeling

In 2012 lanceert het  Fonds voor Cultuurparticipatie 'Jij maakt het mee', een interactief aanvraagplatform, bedoeld om beter te kunnen aansluiten op ontwikkelingen in de amateurkunstsector en vernieuwende initiatieven op het gebied van kunstbeoefening in de vrije tijd.

Om te kunnen beoordelen, of het platform wel de gewenste aanvragen ontvangt, heeft het Fonds laten onderzoeken, welk type aanvragen tot nu toe zijn binnengekomen op Jij maakt het mee. Het onderzoek geeft een overzicht van het soort projecten dat subsidie heeft gekregen, maar laat ook zien welke doelgroepen en initiatieven nog ontbreken.

Er zijn in totaal 82 aanvragen binnengekomen en 75 hebben het traject doorlopen. Daarvan werden er 41 gehonoreerd. De subsidies werden het meest aangevraagd door amateurkunstgezelschappen en vrijwilligersorganisaties. De culturele instelling of het amateurkunstgezelschap bleek het populairst om als partner inhoudelijk mee samen te werken. De gehonoreerde projecten hadden bijna twee keer zo veel samenwerkingspartners als de niet-gehonoreerde samenwerkingspartners. De helft van de niet-gehonoreerde projecten had geen samenwerkingspartners. De aanvragen concentreerden zich op de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht, Overijssel, Noord- en Zuid-Holland. Vanuit de overige provincies werden tot nu toe nog geen aanvragen ingediend. De meest voorkomende disciplines waren muziek, theater en fotografie.

Het onderzoek naar de aanvragen krijgt een tweede fase. Hierin zal dieper worden ingegaan op de ervaringen van de aanvragers. De resultaten zullen eveneens op de website van het Fonds worden gepubliceerd.

Jij maakt het mee is momenteel geopend voor het indienen van aanvragen.

Terug naar overzicht