Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
7

Noordoost-Brabant komt met programma voor startende innovatieve ondernemers

De 20 regiogemeenten in Noordoost-Brabant hebben samen met HAS Hogeschool, ZLTO, acht lokale Rabobanken, Stichting Ondernemerslift, Starters Succes Oss, Startersmarktplaats Veghel-Uden-Schijndel, ROC de Leijgraaf en ROC Koning Willem 1 College het initiatief genomen voor het ‘Valorisatieplan 5-sterren Noordoost Brabant’. Met een budget van € 14 miljoen gaan zij de komende zes jaar de regionale economische slagkracht stimuleren.

'Valorisatieplan 5-sterren Noordoost Brabant’ is een grootschalig actieplan met onder meer ondernemerschapsonderwijs, loketten voor innovatievragen van ondernemers, een innovatiefonds en een reeks innovatie-evenementen. De bijdrage van het Rijk van € 5 miljoen wordt geïnvesteerd in een startersfonds, activiteiten van de kennis-/onderwijsinstellingen en het verstevigen van de structuur voor startersondersteuning in de hele regio. De resterende € 9 miljoen wordt ingebracht door provincie Noord-Brabant, de 20 gemeenten in Noordoost-Brabant, onderwijs- en kennisinstellingen en het bedrijfsleven.
De partners richten een stichting op en gaan werken vanuit drie activiteiten: Center of Enterpreneurship Noordoost Brabant, een Competencecenter en Starters Center. De focus ligt op het screenen van kansrijke initiatieven binnen de aangesloten onderwijs- en kennisinstellingen en het MKB en de ondersteuning van die kansrijke initiatieven.

Terug naar overzicht