Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
7

VIO/SIB: budget eerste kwartaal voor SIB Coachingsvouchers al op

Het vanuit de regeling Vouchers internationaal ondernemen (VIO) voor het eerste kwartaal van 2021 beschikbare budget voor de zogeheten SIB Coachingsvouchers is al op.

Pas per 1 april 2021 is er daardoor weer budget beschikbaar voor deze soort vouchers, zo meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het al uitgeputte budget voor het eerste kwartaal bedraagt € 416.667. Voor het tweede kwartaal van 2021 is eveneens € 416.667 beschikbaar, voor het derde kwartaal € 416.666 en voor het vierde kwartaal € 0.

Zie ook: https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/starters-international-business-sib

Over de regeling
Het doel van de regeling Vouchers internationaal ondernemen, die ook wel bekendstaat als de regeling Starters International Business (SIB), is het stimuleren van duurzaam internationaal ondernemen door startende Nederlandse mkb-ondernemingen op exportmarkten.

Vanuit de regeling zijn diverse soorten vouchers beschikbaar. De SIB Coachingsvoucher is bedoeld voor mkb-ondernemers met weinig of geen ervaring met zakendoen op buitenlandse markten, die persoonlijke begeleiding van een coach willen om echt te gaan handelen met het buitenland. De SIB Coachingsvoucher is een online voucher waarmee men een coach betaalt die men zelf kiest uit de lijst van SIB-uitvoerders (organisaties en coaches die RVO heeft goedgekeurd). De voucher bedraagt € 2500, exclusief 21% btw.

Terug naar overzicht