Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
7

Drenthe komt met nieuwe subsidie voor verwijdering asbestdaken

Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Drenthe hebben de Subsidieregeling stimuleringslening verwijdering asbestdaken Drenthe vastgesteld.

Eigenaren van een asbestdak in Drenthe kunnen vanaf 15 januari 2021 gebruik maken van deze nieuwe 'Asbestdakenregeling Drenthe', die loopt tot 1 januari 2029. Het gaat net als in de voorgaande Uitvoeringsregeling verwijdering asbestdaken Drenthe (ASBESTDR) – die tussen 15 november 2017 en 31 december 2020 van kracht was – om een subsidie in de vorm van een lening met een lage rente.

In het kader van de nieuwe regeling is het mogelijk om een deel van de lening in te zetten voor de aanschaf van zonnepanelen. Op deze manier kunnen eigenaren van een asbestdak de sanering combineren met het verstevigen van de dakconstructie en het plaatsen van zonnepanelen. De materialen en werkzaamheden voor het aanbrengen van zonnepanelen mogen maximaal 50% van de totale sanerings- en vervangingskosten bedragen. Om plaatsing van zonnepalen mogelijk te maken, wordt het maximale leenbedrag ten opzichte van de oude regeling verhoogd van € 60.000 naar € 100.000.

De regeling biedt particulieren, die vanwege hun inkomen niet in aanmerking komen voor de reguliere asbestdakenregeling, ook de mogelijkheid om een lening af te sluiten via de zogeheten maatwerklening. Daarnaast is er de verzilverlening. Deze lening wordt verstrekt op basis van de overwaarde van de woning.

Aanvragen kunnen vanaf 15 januari 2021 worden ingediend bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Meer informatie over de nog officieel te publiceren regeling komt beschikbaar op: https://www.snn.nl/particulier/asbestregeling-drenthe/aangevraagd

Zie ook: https://www.provincie.drenthe.nl/actueel/gs-besluiten/@137688/gs-besluitenlijst-5/ en https://www.provincie.drenthe.nl/actueel/nieuwsberichten/@137687/nieuwe/

Terug naar overzicht