Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
6

Subsidieregeling groengas voor Stadsregio Arnhem Nijmegen geopend

De Stadsregio Arnhem Nijmegen heeft een subsidieregeling geopend, om het gebruik van groengas als vervoerbrandstof te verhogen. Hierdoor verbetert de luchtkwaliteit in de regio. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het soort voertuig en bedraagt minimaal € 2.000 en maximaal € 6.000 euro per voertuig. De regeling eindigt op 31 december 2013, of het moment waarop het subsidieplafond is bereikt. Het subsidieplafond voor de periode 1 december 2012 - 31 december 2013 bedraagt € 200.000. Subsidie kan worden verstrekt aan de eerste kentekenhouder van een ongebruikt motorrijtuig.

De regeling wordt namens de Stadsregio Arnhem Nijmegen uitgevoerd door VCC Oost, een onafhankelijke stichting,  die adviseert, ondersteunt en stimuleert op het gebied van mobiliteitsmanagement.
Deze regionale subsidie kan worden aangevuld met de landelijke subsidie uit de regeling Emissiearme taxi's en bestelauto's of uit de regeling Ongebruikte vrachtwagens en bussen. Deze regelingen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu worden uitgevoerd door AgentschapNL.

Terug naar overzicht