Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
6

Partners for International Business (PIB)-convenant Waste2Value India ondertekend

30 september jl. hebben een cluster van Nederlandse waste management bedrijven en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een Partners for International Business (PIB)-convenant ondertekend. Doel van het convenant is gezamenlijke exportpromotie richting India in de komende twee jaar.

De private samenwerkingspartners in het convenant zijn: MERIT Advisory, GID Milieutechniek, Grontmij, Witteveen+Bos, db Technologies, Royal Dutch Kusters Engineering, DMT Milieutechniek en Hofstetter. In het convenant zijn ook Rijkswaterstaat en NexusNovus aangesloten als samenwerkingspartner.

In India bestaat een grote behoefte aan expertise over waste management. De Nederlandse partijen willen door het tekenen van het convenant de positie op de Indiase markt versterken. Dit gebeurt onder andere via economische diplomatie, beursdeelname en samenwerking tussen Nederlandse en Indiase organisaties.

Het PIB richt zich op groepen van bedrijven, eventueel aangevuld met kennisinstellingen, die gezamenlijk een buitenlandse markt willen betreden. Daarbij wordt gewerkt vanuit een afgestemde strategie in plaats van losstaande activiteiten.

Terug naar overzicht