Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
6

Eenmalige oproepen stimuleringsfonds creatieve industrie gepubliceerd

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie heeft binnen de Deelregeling Internationalisering twee eenmalige oproepen gepubliceerd. Aanvragen kunnen in beide gevallen worden ingediend door ontwerpers, makers, producenten en opdrachtgevers uit de creatieve industrie, tot en met 16 oktober 2013.

Met de oproep deelname manifestaties kunnen voorstellen worden ingediend, die gericht zijn op deelname aan één van de volgende manifestaties: Salone di Mobile 2014, Milaan, Italië; World Design Capital 2014, Kaapstad, Zuid-Afrika; en South by South West 2014, Austin, Verenigde Staten. Het totale budget bedraagt € 75.000 per manifestatie.

Met de oproep Verkennen kansen internationalisering kunnen voorstellen worden ingediend, voor het verkennen van de mogelijkheden voor internationalisering van de beroepspraktijk. De voorstellen moeten gericht zijn op het onderzoeken en inzichtelijk maken van kansen voor opdrachten, samenwerking, coproductie en/of cocreatie in specifieke landen, regio’s of bij bepaalde evenementen. Voor deze oproep is in totaal € 75.000 beschikbaar, tot maximaal € 10.000 per oproep.  

De Deelregeling Internationalisering is een subsidieregeling waarmee het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie projecten ondersteunt die door hun excellente kwaliteit de internationale reputatie en marktverruiming van de Nederlandse creatieve industrie op het gebied van architectuur, vormgeving en e-cultuur, inclusief mode en gaming, bevorderen. 

Terug naar overzicht