Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
6

Europese oproep voor pilotprojecten breedbandinternet via satelliet

De Europese Commissie heeft de oproep ‘Pilot project - satellite broadband internet access for educational multimedia contents to unconnected schools’ gepubliceerd.

Pilot projects (PP) van de Europese Commissie introduceren nieuwe initiatieven die mogelijk permanente EU-financieringsprogramma's kunnen worden. Een PP is een experimenteel initiatief om de haalbaarheid en de bruikbaarheid van een actie te testen en heeft een looptijd van maximaal twee jaar.

De Europese Commissie heeft deze nieuwe oproep, met identificatiecode PP-SBIAS-2019, gelanceerd om het gebruik van ict in onderwijs-, opleidings- en leersystemen te bevorderen. De oproep heeft tot doel de beschikbaarheid en kwaliteit van breedbandinternet voor scholen te vergroten, met name in plattelandsgebieden en gebieden met een lage bevolkingsdichtheid, door het nemen van specifieke maatregelen.

Voorstellen moeten beoordelen wat de voordelen zijn van een breedbandverbinding via satelliet in gebieden die te maken hebben met een zogenaamde digitale kloof.

Aanvragers moeten ervaring hebben met het implementeren van ruimte telecommunicatietechnologieën om de digitale kloof te verkleinen en de connectiviteit te verbeteren. Relevante Europese belanghebbenden in de ict-toeleveringsketen moeten bij projecten worden betrokken.

Voorstellen moeten worden ingediend door een consortium bestaande uit minimaal drie juridische entiteiten uit twee verschillende EU-lidstaten. Er is geen bovengrens voor het aantal leden in een consortium, maar het moet zodanig zijn samengesteld dat het mogelijk is om de projectdoelstellingen op de meest effectieve en kostenefficiënte manier te bereiken.

Het totale budget voor de oproep is € 950.000. Eén voorstel wordt gefinancierd en de maximale duur van projecten is 24 maanden.

Aanvragen kunnen tot en met 5 november 2019 worden ingediend.

Zie voor meer informatie: https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/sbias-2019

Terug naar overzicht