Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
6

Erasmus+-oproep voor acties in het kader van 'Europese jongeren samen'

Vanuit het Programma van de Unie voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport (ERASMUS+) is een oproep geopend voor acties in het kader van 'Europese jongeren samen'.

De oproep met identificatiecode EACEA/12/2019 vindt plaats in het kader van Erasmus+ Kernactie 3 'Steun voor beleidshervorming'.

Doel van de acties in het kader van 'Europese jongeren samen' is voort te bouwen op de ervaring die is opgedaan met het project 'Een nieuw verhaal voor Europa' en andere initiatieven op het gebied van jongerenbeleid en -programma's die erop gericht zijn jongeren te stimuleren deel te nemen aan het Europese openbare leven, grensoverschrijdende uitwisselingen en mobiliteitsactiviteiten.

In het kader van 'Europese jongeren samen' kan steun worden verleend aan initiatieven van minimaal vijf jongerenorganisaties uit vijf verschillende in aanmerking komende landen van het Erasmus+-programma voor de uitwisseling van ideeën over de EU. Daarnaast zal worden ingezet op een grotere burgerbetrokkenheid en op bevordering van een gevoel van Europees burgerschap.

De bijdrage is maximaal 80% van de subsidiabele kosten en varieert van € 100.000 tot € 500.000 per project. In totaal is € 5 miljoen te verdelen.

Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 18 juli 2019, 12.00 uur.

Zie ook: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/AUTO/?uri=uriserv:OJ.C_.2019.191.01.0138.01.NLD&toc=OJ:C:2019:191:TOC

Terug naar overzicht