Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
6

Drenthe opent POP3-maatregel Samenwerking voor innovaties

De provincie Drenthe heeft een nieuw openstellingsbesluit gepubliceerd voor de Verordening POP3-subsidies provincie Drenthe (POP3DR).

Het gaat om de al aangekondigde openstelling van de maatregel Samenwerking voor innovaties. Deze maatregel wordt opengesteld van 17 juni tot en met 23 augustus 2019, met een subsidieplafond van € 800.000.

De openstelling is gericht op innovatie waarbij wordt samengewerkt om doelstellingen uit het programma Toekomstgerichte Landbouw en de Ontwikkelagenda Melkveehouderij te behalen. De Ontwikkelagenda Melkveehouderij richt zich op verduurzaming van de melkveehouderijsector in Drenthe.

Subsidie kan worden aangevraagd door een samenwerkingsverband, met daarin ten minste één landbouwer en geen enkele partij die meer dan 70% van de subsidiabele kosten voor haar rekening neemt.

Subsidie kan worden verstrekt voor het uitvoeren van een innovatieproject dat zich bevindt in TRL-niveau 4, 5, 6 en/of 7 en bijdraagt aan één of meer van de volgende thema's:

  • natuurinclusieve landbouw;
  • precisielandbouw;
  • kringlooplandbouw;
  • programma Toekomstgerichte Landbouw;
  • Ontwikkelagenda Melkveehouderij & Natuur.


De subsidie varieert per kostensoort van 25% tot 100% van de subsidiabele kosten. De bijdrage per project kan variëren van minimaal € 100.000 tot maximaal € 400.000.

Terug naar overzicht