Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
6

Nieuwe subsidieregeling Zuid-Holland met betrekking tot 75 jaar Vrijheid

De provincie Zuid-Holland heeft de Subsidieregeling 75 jaar Vrijheid in Zuid-Holland (VRIJZH) gepubliceerd.

Doel van de nieuwe regeling is het stimuleren van activiteiten gericht op herdenken, koesteren en vieren met betrekking tot de bevrijding van Zuid-Holland in 1945 en 75 jaar Vrijheid. De regeling treedt overigens pas met ingang van 31 augustus 2019 in werking.

Subsidie kan worden aangevraagd door stichtingen, verenigingen, (semi)overheden en onderwijsinstellingen. In aanmerking voor subsidie komen activiteiten gericht op herdenken, koesteren en vieren met betrekking tot de bevrijding van Zuid-Holland in 1945 en 75 jaar Vrijheid die tot en met 31 oktober 2020 in het kader van 75 jaar Vrijheid worden uitgevoerd.

Te ondersteunen activiteiten moeten leiden tot het verhogen van de bewustwording en beleving rond de thema’s Vrijheid en Onvrijheid en Bevrijding en Onderdrukking met betrekking tot 75 jaar Vrijheid. De prestaties die worden gerealiseerd met de uitvoering van de activiteiten zijn:

  • tentoonstellingen dan wel exposities;
  • monumenten dan wel onthullingen;
  • publicaties, educatieve (les)programma’s;
  • excursies en rondleidingen;
  • voorstellingen, theater, toneel, dans, muziek, concerten en festivals;
  • film, documentaires op TV, verslagleggingen, gesprekken, interviews op de radio en conferenties, debatten en lezingen.


De subsidie bedraagt ten hoogste 50% van de subsidiabele kosten en kan variëren van minimaal € 500 tot maximaal € 40.000.

Aanvragen kunnen van 31 augustus 2019 tot en met 1 mei 2020 worden ingediend bij de provincie Zuid-Holland en worden behandeld op volgorde van ontvangst. Het subsidieplafond is nog niet bekend.

Terug naar overzicht