Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
6

GEOTHERMICA binnenkort weer open voor innovatieprojecten

Nederlandse onderzoekers en bedrijven kunnen zich binnenkort opmaken voor een tweede gezamenlijke oproep van het Europese initiatief GEOTHERMICA. De eerste joint call was in 2017 en 2018.

GEOTHERMICA is een initiatief van verschillende Europese landen. Zij willen de inzet van geothermie versnellen binnen Europa. Dat doet GEOTHERMICA onder meer door transnationale onderzoeksprogramma's te subsidiëren. Elk land financiert daarvoor zijn eigen onderzoekers en bedrijven. Nederlandse partijen kunnen hiervoor terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die onder meer expertise en subsidiemogelijkheden aanbiedt.

In de eerste oproep voor GEOTHERMICA-projecten zijn Nederlandse partijen heel succesvol geweest met vijf van de in totaal negen geselecteerde projecten, zo meldt RVO. Alle projecten zijn via de website van GEOTHERMICA te vinden.

Tweede oproep
Ook dit jaar publiceert GEOTHERMICA een gezamenlijk oproep om transnationale onderzoeksprojecten in te dienen. Het gaat om projecten gericht op innovatieve demonstraties of technologische ontwikkelingen. In mei wordt bekend welke landen aan deze joint call meedoen en welk bedrag elk land hiervoor beschikbaar stelt. Nederland doet in ieder geval mee. Een eerste aankondiging van de oproep is alvast te vinden op de website van GEOTHERMICA.

Het indienen van projectvoorstellen gebeurt in twee rondes. Op uiterlijk 13 september 2019 kunnen partijen hun projectvoorstel indienen voor de preproposal-ronde. Uiterlijk 11 november 2019 maakt GEOTHERMICA bekend welke projectvoorstellen doorgaan voor de full proposal-ronde. Die ronde sluit op 31 januari 2020.

Zie ook: https://www.rvo.nl/actueel/nieuws/geothermica-opent-tweede-oproep-voor-innovatieprojecten

Terug naar overzicht