Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
6

Mogelijk € 150 miljoen extra voor DUMAVA-openstelling

Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in een mailing over de derde DUMAVA-tranche. RVO laat daarbij ook weten dat – indien het kabinet besluit het budget daadwerkelijk met € 150 miljoen te verhogen – het hopelijk niet nodig is om te loten tussen de ingediende aanvragen.

Over de regeling
Het doel van de DUMAVA-regeling is om het tempo voor verduurzaming van maatschappelijk vastgoed te verhogen door eigenaren van maatschappelijk vastgoed te stimuleren om te investeren in verduurzamingsmaatregelen.

De regeling is voorafgaand aan de derde openstelling gewijzigd om maatschappelijk vastgoed sneller en efficiënter te verduurzamen. De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • het is financieel aantrekkelijker gemaakt om grotere duurzaamheidsstappen te maken;
  • meer aanvragers kunnen subsidie ontvangen, omdat het maximale subsidiebedrag per aanvrager verlaagd is naar € 1,5 miljoen;
  • 70% van het totale budget is bestemd voor integrale renovaties;
  • de officiële maatregelenlijst is aangepast. Het is hierdoor bijvoorbeeld makkelijker om te investeren in energieopslag en de voorwaarden voor PV-panelen zijn aangescherpt.

Webinar
Op 21 maart 2024 organiseert RVO een webinar om geïnteresseerden te informeren over het aanvraagproces. Aanmelden voor dit webinar kan via: https://www.rvo.nl/evenementen/dumavawebinar2024

Terug naar overzicht