Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
6

ZonMw publiceert Uitwerkingssubsidie lokale netwerken samenhangende ouderenzorg - Fase II

Bij ZonMw kunnen tot en met 30 april 2019 aanvragen worden ingediend voor de subsidieoproep Uitwerkingssubsidie lokale netwerken samenhangende ouderenzorg - Fase II. De oproep richt zich op het realiseren van verbeteringen gericht op inhoudelijke onderwerpen en praktijkleren binnen het lokale netwerk. Er is een budget beschikbaar van € 1.485.000. De maximale bijdrage is € 49.500 per project. De projecten hebben een looptijd van ten hoogste 12 maanden.

In aanmerking komen lokale netwerken ouderenzorg die al enige tijd samenwerken en streven naar een samenhangend aanbod van welzijn, ondersteuning en zorg met de behoefte dit nog beter op elkaar af te stemmen. Als welzijn, ondersteuning en zorg nog geen onderdeel zijn van het netwerk, dan is uitbreiding op deze domeinen een ontwikkeldoel van het netwerk. De uitwerkingssubsidie in fase II is alleen aan te vragen door een lokaal netwerk waarin huisartsenzorg en wijkverpleegkundige zorg vertegenwoordigd zijn en actieve cliëntenparticipatie wordt nagestreefd.

 

De subsidieoproep is onderdeel van het programma Langdurige Zorg en Ondersteuning (LZO). Doel van de oproep is:

  • het doorontwikkelen van een samenhangend aanbod van ondersteuning en zorg voor ouderen in de thuissituatie;
  • het vergroten van het lerend vermogen en de verandercapaciteit van lokale netwerken samenhangende ouderenzorg.

Het gaat daarbij om het realiseren van verbeteringen gericht op minimaal twee inhoudelijke onderwerpen. U kunt bijvoorbeeld denken aan vroegsignalering, eenzaamheidsbestrijding of het verbeteren van de afstemming tussen huisartsenzorg, wijkverpleging en eerstelijnsverblijf. Het netwerk maakt zelf een keuze voor de onderwerpen op basis van mogelijke kansen voor het netwerk en door het netwerk ervaren knelpunten. 

Terug naar overzicht