Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
6

Aanmelding voor Deltapremie geopend

Voorzitters van het College van Bestuur kunnen een lector van hun hogeschool voordragen voor de Deltapremie. De premie van € 500.000 is een erkenning voor de waardevolle bijdrage die lectoren met hun onderzoeksgroep en uitgebreide netwerk leveren aan de samenleving en een stimulering om die bijdrage te versterken en uit te breiden. De Deltapremie is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging Hogescholen en Regieorgaan SIA en wordt tweejaarlijks uitgereikt.

Per hogeschool kan één lector worden voorgedragen. De voorgedragen lector is in dienst van de hogeschool en moet in de positie zijn om nog geruime tijd op niveau te blijven functioneren om zo als ambassadeur van het praktijkgericht onderzoek te kunnen optreden. De premie is niet persoonsgebonden maar wordt toegekend aan de hogeschool van de onderzoeksgroep van de voorgedragen lector. De premie moet in beginsel in vier jaar worden besteed. U kunt uw voordracht tot en met 7 mei 2019 indienen. Meer informatie vindt u op deltapremie.nl

 

De naam Deltapremie is gekozen vanuit het Grieks, waarin de hoofdletter Delta (Δ) gebruikt wordt om verandering aan te geven (Δ grootheid), verandering die ook door praktijkgericht onderzoek teweeggebracht wordt. De driehoek staat ook symbool voor het krachtenveld van onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk, dat beeldbepalend is voor praktijkgericht onderzoek.

Terug naar overzicht