Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
6

267 aanvragen gehonoreerd voor herbestemming monumenten

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft voor de Subsidieregeling stimulering herbestemming monumenten in 2018 € 2,4 miljoen beschikbaar gesteld voor onderzoek naar het herbestemmen van gebouwen met cultuurhistorische waarde en voor maatregelen om deze wind- en waterdicht te maken. Voor het instellen van een herbestemmingsonderzoek zijn 393 aanvragen binnengekomen, hiervan zijn er 267 gehonoreerd. Voor de wind- en waterdichtregeling zijn 14 van de 19 aanvragen gehonoreerd.

Het beschikbare budget voor 2018 is als volgt besteed: ruim € 1,7 miljoen voor onderzoek en bijna € 700.000 voor het wind- en waterdicht maken van panden.

De subsidieregeling bevordert een duurzaam gebruik van monumenten en andere gebouwen met een cultuurhistorische waarde. De regeling geldt voor gebouwen die niet eenvoudig zijn her te bestemmen, zoals kerken, industriegebouwen en scholen en staat open voor zowel gemeentelijke, provinciale en rijksmonumenten als voor gebouwen met een cultuurhistorische waarde (door de gemeente erkend). 

 

1 oktober 2019 gaat de regeling weer open voor nieuwe aanvragen.

Terug naar overzicht