Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
6

Woningcorporaties maken volop gebruik van Stimuleringsregeling energieprestatie huursector STEP

Op 1 juli 2014 werd de Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP) geopend. Inmiddels is er voor ruim € 112 miljoen aan subsidie aangevraagd, waarmee meer dan 44.000 huurwoningen kunnen worden opgeknapt. Ruim tweederde van de aanvragers zijn woningcorporaties. Gezamenlijk dienden zij driekwart van het totaal aantal aanvragen in, wat neerkomt op 99% van het verleende budget.  
In totaal werden er tot nu toe (peildatum 2 maart 2015) 437 aanvragen ingediend, voor € 112.311.600 van het beschikbare STEP-budget. Woningcorporaties dienen gemiddeld meer dan één aanvraag in voor STEP-subsidie in conform hun onderhoudsplanning. Dit zijn vaak meerdere projecten. Gemiddeld omvat een aanvraag van een woningcorporatie 277 woningen. Van de 340 aanvragen van woningcorporaties is momenteel aan 94% verleend, waarvoor € 91.684.900 is gereserveerd. Van de 97 aanvragen van overige verhuurders is momenteel 73% verleend, dit komt overeen met 1% van het totaal verleende budget van STEP.
Het verleende subsidiebedrag per woning is bij de groep van overige verhuurders hoger dan bij woningcorporaties. Dit komt omdat woningbouwverenigingen veelal de onderhoudsplanning aanhouden en een realistische inschatting maken. Meestal gaat het dan om 4 energielabelstappen per huurwoning. Andere verhuurders verwachten 5 labelstappen te bereiken, waardoor zij recht hebben op meer subsidie per huurwoning.

Terug naar overzicht