Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
6

Subsidieregeling stimulering herbestemming monumenten: 257 aanvragen gehonoreerd

Voor de 'Subsidieregeling stimulering herbestemming monumenten' heeft de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in 2014 € 2,4 miljoen beschikbaar gesteld. De subsidie is bestemd voor onderzoek naar het herbestemmen van gebouwen met cultuurhistorische waarde en voor maatregelen om deze wind- en waterdicht te maken. De Rijksdienst maakt bekend dat van de 598 subsidieaanvragen er 257 zijn gehonoreerd.

Het beschikbare budget voor 2014 is als volgt besteed: ruim € 2 miljoen voor onderzoek en € 391.000 voor het wind- en waterdicht maken van panden.

De subsidieregeling bevordert een duurzaam gebruik van monumenten en andere gebouwen met een cultuurhistorische waarde. De regeling geldt voor gebouwen die niet eenvoudig zijn her te bestemmen, zoals kerken, industriegebouwen en scholen en staat open voor zowel gemeentelijke, provinciale en rijksmonumenten als voor gebouwen met een cultuurhistorische waarde (door de gemeente erkend). De subsidie bedraagt 70% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 25.000 voor haalbaarheidsonderzoeken en een maximum van € 50.000 voor het wind- en waterdicht maken van gebouwde monumenten.

Terug naar overzicht