Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
6

Overtekening Waddenfonds-thema 'Natuur'

3 februari jl. is een nieuwe aanvraagperiode voor het Waddenfonds geopend. Binnen vijf thema's kunnen aanvragen worden ingediend. Het thema 'Natuur' is echter inmiddels overtekend. Dit betekent dat de kans bestaat dat aanvragen, die nu nog worden ingediend voor dit thema, niet meer voor subsidiëring in aanmerking komen wegens overschrijding van het beschikbare budget.

De aanvraagperiode voor het Waddenfonds is opengesteld tot en met 4 september 2015. Voor deze periode zijn per thema de volgende subsidieplafonds vastgesteld: Natuur (€ 4.000.000), Water (€ 2.000.000), Duurzame havens (€ 2.000.000), Duurzame agrarische sector (€ 2.000.000) en Budget lokale innovaties (€ 1.000.000). Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. In het Openstellingsbesluit is vastgelegd, welke activiteiten voor subsidie in aanmerking komen.

Het doel van het Waddenfonds is om een duurzame en kwalitatieve impuls te geven aan ecologie en economie van het Waddengebied. De provincies Noord-Holland, Groningen en Friesland zijn verantwoordelijk voor het Waddenfonds.

Terug naar overzicht