Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
6

Kamp werkt aan subsidieregeling voor energiebesparing sportverenigingen

Minister Kamp van Economische Zaken benadrukt in een Kamerbrief dat hij momenteel een subsidieregeling opstelt voor maatregelen, die bijdragen aan de verduurzaming van sportaccommodaties. Deze regeling stelt hij samen met de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op en moet uitvoering geven aan een motie van enkele Kamerleden d.d. 17 december 2012.

In de regeling wordt een specifieke lijst opgenomen van maatregelen voor energiebesparing en duurzame energie, waarvoor subsidie kan worden verstrekt. In de overweging van de hoogte van het subsidiepercentage zal het voor sommige sportverenigingen niet aftrekbaar zijn van de btw worden meegenomen.

Overigens wijst Kamp ook op drie bestaande regelingen in de energiebelasting, waarvan ook sportverenigingen gebruik kunnen maken. Dit betreft de salderingsregeling bij teruglevering van elektriciteit aan het elektriciteitsnet, de vrijstelling voor het verbruik van elektriciteit die door de verbruiker zelf achter de meter is opgewekt en het verlaagd tarief voor lokaal opgewekte elektriciteit door coöperaties en VvE’s.

Terug naar overzicht