Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
6

Kamerbrief over voortgang sectorplan 'Defensie en politie'

Eind 2014 hebben het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het ministerie van Defensie, de Nationale Politie en de werknemersorganisaties overeenstemming bereikt over een sectorplan Defensie en Nationale Politie. Het doel van dit plan is om de komende twee jaar een extra stimulans te geven aan de uitvoering van het arbeidsmarktbeleid bij Defensie en de Nationale Politie. Minister Hennis-Plasschaert geeft in een Kamerbrief uitleg over de voortgang van het sectorplan.

Het totale sectorplan heeft een omvang van ongeveer € 40 miljoen. De maatregelen worden voor de helft gefinancierd uit de sectorplansubsidies. Deze cofinanciering is niet structureel, maar is als impuls bedoeld en geldt daarom voor maximaal twee jaar. Het plan bestaat uit drie delen: het versterken van reeds bestaande initiatieven, een aantal gezamenlijke projecten (daar waar de samenwerking voor beide partijen een meerwaarde oplevert, met name kennisdeling) en het aanstellen van liaisonfunctionarissen om de beoogde doelen te realiseren. De belangrijkste initiatieven en projecten staan opgesomd in de Kamerbrief.

Aldus Hennis-Plasschaert worden momenteel, zowel tussen Defensie en Nationale Politie als intern beide organisaties, afspraken gemaakt over de uitvoering. De Kamerbrief bevat geen concrete informatie over een tijdspad.

Terug naar overzicht