Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
6

Friese Vestigingsregelingen subsidie en krediet gepubliceerd

Gedeputeerde Staten van Friesland hebben de al eerder aangekondigde 'Vestigingsregeling Fryslan subsidie' en 'Vestigingsregeling Fryslan krediet' bekendgemaakt. Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 15 maart 2015 tot en met 31 december 2015, door bedrijven met als rechtsvorm een naamloze of besloten vennootschap. Met de beide regelingen kan regionale investeringssteun voor economische activiteiten worden geboden in de vorm van een lening of een subsidie.

Voor de periode 15 maart 2015 tot en met 31 december 2017 is in totaal € 4 miljoen beschikbaar, waarvan € 3,5 miljoen voor de Vestigingsregeling Fryslân krediet en € 500.000 voor de Vestigingsregeling Fryslân subsidie. Aanvragen moeten worden ingediend met behulp van een aanvraagformulier, dat binnenkort beschikbaar komt.

De beide regelingen maken onderdeel uit van Wurkje foar Fryslân. Met dit programma wil de provincie de komende jaren een impuls geven aan de Friese economie. Het belangrijkste uitgangspunt hierbij is het creëren van nieuwe banen. Het budget is afkomstig van het geld uit de verkoop van Nuon-aandelen in 2009.

Terug naar overzicht