Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
6

Al ruim € 24 miljoen geïnvesteerd in Fries aanvalsplan woningmarkt

In 2013 heeft de provincie Friesland, samen met de woningbouwsector, het aanvalsplan Woningmarkt opgesteld. Doel hiervan was om de Friese bouwsector uit het slop te halen en het herstel van de doorstroming te bevorderen. Inmiddels is er al voor ruim € 24 miljoen aan subsidies en financiering verstrekt aan Friese woningbouwinitiatieven. De sector zelf heeft voor ruim € 130 miljoen in de bouwprojecten geïnvesteerd. Dit bleek tijdens de sectordag Woningmarkt.

Vanuit het aanvalsplan Woningmarkt zijn in 2014 al verschillende regelingen geopend voor bouwers en ontwikkelaars. Deze regelingen zullen dit jaar voor een tweede tranche opnieuw ter beschikking komen. Tot het aanvalsplan behoren onder meer:


de Herbestemmingsregeling bestaande panden, waarmee bestaande ruimten worden omgezet naar een woonfunctie in de geliberaliseerde huur of huurprojecten voor bijzonder doelgroepen;

de Financieringsregeling sociale huurprojecten, bedoeld om woningbouwprojecten in de sociale huursector te stimuleren, die, door het ontbreken van het laatste deel van de financiering moeizaam of niet van de grond komen; en

de participatieregeling bijzondere huurprojecten, die zich richt op investeerders en beleggers buiten het reguliere aanbod van de woningcorporaties.

Het aanvalsplan Woningmarkt is een onderdeel van Wurkje foar Fryslân.

Terug naar overzicht