Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
6

Aanvraag SDE+ voortaan alvast in te vullen en klaar te zetten

Met de subsidieregeling SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken de productie van hernieuwbare energie. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert de regeling uit. Vanaf 2 maart is het voor degenen, die van de regeling gebruik maken of willen gaan maken, mogelijk om de aanvraag alvast in te vullen en klaar te zetten. Op die manier kan er snel worden ingediend bij de openstelling op 31 maart.

Bij het indienen moeten de nieuwe brochure en de Handleiding Haalbaarheidsstudie SDE+ voor 2015 worden gebruikt. Aanvragen kan tot en met 17 december 2015. Met de aanvraag moeten een aantal bijlagen worden meegestuurd. Deze moeten eerst worden ingescand en vervolgens worden geüpload in het eLoket.

Er kan subsidie aangevraagd worden voor de productie van de volgende vormen van hernieuwbare energie: hernieuwbare elektriciteit, hernieuwbaar gas en hernieuwbare warmte en (gecombineerde) opwekking van hernieuwbare elektriciteit en hernieuwbare warmte. Voor 2015 is in totaal € 3,5 miljard beschikbaar.

Terug naar overzicht