Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
6

Extra sluitingsdatum voor fondsen CHIPP en TA van TKI Nieuwe Chemische Innovaties

Het TKI Nieuwe Chemische Innovaties laat weten, dat er voor de fondsen Chemical Industrial Partnership Programme (CHIPP) en Technology Area’s (TA’s) een extra sluitingsdatum komt in 2014.
Aanvragen voor CHIPP’s en TA’s kunnen direct en zonder vooraanmelding worden ingediend. Er zijn nog twee sluitingdata in 2014: 8 mei (nieuwe datum) en 9 september. KIEM-aanvragen, het derde instrument van het fonds, kunnen doorlopend worden ingediend.

Het gebiedsbestuur Chemische Wetenschappen van NWO investeert in 2014 en 2015 € 20 miljoen in het Fonds Nieuwe Chemische Innovaties voor publiek-private samenwerking in de Chemie. Samen met bijdragen van het bedrijfsleven en het ministerie van Economische Zaken zal er circa € 30 miljoen beschikbaar zijn voor innovatieve projecten en programma’s voor de Topsector Chemie, inclusief Biobased Economy. Het fonds bestaat uit drie flexibele werkvormen, te weten Kennis-Innovatie Mapping (KIEM), Chemical Industrial Partnership Programmes (CHIPP) en Technology Area (TA).

Terug naar overzicht