Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
6

Meer subsidie voor sanering spoedlocaties

De provincie Noord-Holland wil graag, dat alle - nu bekende - vervuilde grond wordt opgeschoond. Daarom heeft zij besloten, de subsidie voor saneringen te verhogen in de gevallen waarbij geen partij is die verplicht is om de sanering te betalen. De provincie subsidieert in dat geval 95% van de totale kosten.

Indien er geen veroorzaker of ‘schuldig eigenaar’ is, zijn overheden verantwoordelijk voor het saneren van verontreinigde grond. Dit is kostbaar en vergt veel tijd. Daarom wil de provincie de helpende hand toesteken zodat de saneringen snel uitgevoerd kunnen worden. Over een deel van deze verhoging moet Provinciale Staten nog besluiten. 

Momenteel zijn er ruim 170 verontreinigde locaties in beeld die risico’s met zich mee kunnen brengen voor de menselijke gezondheid en/of het milieu. Voor 78 locaties staat vast dat deze met spoed gesaneerd moeten worden, de overige locaties worden verder onderzocht. Meer informatie over de spoedlocaties is te vinden op de pagina spoedlocaties. Hier is ook een overzicht van locaties te vinden, dat twee keer per jaar wordt geactualiseerd.

Terug naar overzicht