Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
6

Zuid-Holland ondersteunt uitvoering van deelakkoorden human capital

De provincie Zuid-Holland heeft de Subsidieregeling deelakkoorden human capital Zuid-Holland (HCZH) gepubliceerd.

Met behulp van deze nieuwe regeling stelt de provincie subsidie beschikbaar om deelakkoorden human capital uit te voeren. Dergelijke deelakkoorden maken duidelijk welke inspanningen deelnemende partijen ondernemen om een bijdrage te leveren aan de doelstellingen van het Human Capital akkoord Zuid-Holland en daarmee bij te dragen aan een goed functionerende arbeidsmarkt.

De insteek van het Human Capital akkoord Zuid-Holland is om het provinciale bedrijfsleven te ondersteunen in de zoektocht naar voldoende en gekwalificeerd personeel, werknemers bij-, her- of om te scholen, het bestaande arbeidspotentieel beter te benutten en het organiserend vermogen en de uitvoeringskracht te vergroten.

Te ondersteunen deelakkoorden kunnen worden afgesloten binnen de vijf speerpuntsectoren zoals benoemd door de Economic Board Zuid-Holland (haven in transitie, feeding & greening megacities, cybersecurity, life sciences & health en smart industry) dan wel binnen één van de drie transitiepaden uit de Roadmap Next Economy (smart digital delta, smart energy delta, circular economy). Deelakkoorden kunnen worden afgesloten door partijen uit en/of werkzaam voor de sector. De provincie is daarbij geen tekenende partij, maar is via de mogelijk toe te kennen subsidie betrokken.

Subsidie wordt uitsluitend verstrekt aan de penvoerder van een samenwerkingsverband die belast is met de coördinatie van een deelakkoord.

Subsidie kan worden verstrekt voor de realisatie van deelakkoorden die bijdragen aan de realisatie van de kwalitatieve doelstellingen zoals benoemd in het Human Capital akkoord Zuid-Holland:

  • Zuid-Holland is koploper in Leven Lang Ontwikkelen;
  • Zuid-Holland heeft de meest veerkrachtige arbeidsmarkt;
  • Zuid-Holland spreekt het onbenut potentieel beter aan;
  • Zuid-Holland trekt internationaal talent aan en behoudt dit.


De subsidie bedraagt ten hoogste 25% van de totale kosten zoals opgenomen in de begroting van het afgesloten deelakkoord met een maximum van € 250.000 per jaar.

Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend bij de provincie Zuid-Holland. Voor 2020 tot en met 2023 geldt een subsidieplafond van € 1 miljoen. Dit bedrag wordt over de aanvragen verdeeld op volgorde van datum van binnenkomst daarvan.

Terug naar overzicht