Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
6

Ruim € 3,7 miljoen voor ontwikkeling Zuid-Hollandse erfgoedlijnen

De provincie Zuid-Holland heeft de Subsidieregeling erfgoedlijnen Zuid-Holland 2020 (ELZH) bekendgemaakt.

Met deze nieuwe regeling – de opvolger van de Subsidieregeling erfgoedlijnen Zuid-Holland (ERFGOEDZH) – stimuleert de provincie de ontwikkeling van erfgoedlijnen.

Een erfgoedlijn is een geografische lijn (kust, trekvaart, oude duinenrij, eiland, enzovoort) die meerdere monumentale stippen met een gemeenschappelijk historisch verhaal op de kaart verbindt tot één streep of lijn op de kaart. Met het ontwikkelen van erfgoedlijnen wil de provincie aantrekkelijke landschappen en erfgoed behouden en beter beleefbaar, bekend en bereikbaar maken voor inwoners en bezoekers van Zuid-Holland.

Subsidie kan alleen worden aangevraagd door aanvragers die voor de betreffende activiteit zijn opgenomen in het Maatregelenpakket erfgoedlijnen. Dit betreft een jaarlijks vastgesteld pakket aan projecten ter bevordering van de beleefbaarheid van de volgende zeven erfgoedlijnen uit de Omgevingsvisie Zuid-Holland:

  • Atlantikwall;
  • Goeree-Overflakkee;
  • Landgoederenzone;
  • Limes;
  • Oude Hollandse Waterlinie (OHW);
  • Trekvaarten (Haarlemmer Trekvaart, Vliet, Schie, Maassluizervaart en Vlaardingenvaart);
  • Waterdriehoek.


De hoogte van de subsidie bedraagt ten hoogste het bedrag dat voor de betreffende activiteit is opgenomen in het Maatregelenpakket erfgoedlijnen. Voor het Maatregelenpakket erfgoedlijnen 2020 is in totaal € 3.720.192 beschikbaar.

Aanvragen kunnen tot en met zes weken na de dag van publicatie van het Maatregelenpakket erfgoedlijnen worden ingediend bij de provincie Zuid-Holland. Voor 2020 is de deadline 20 maart 2020.

Terug naar overzicht