Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
6

ZonMw honoreert vijf projecten in LSH 2Treat public-private partnership

ZonMw heeft vijf aanvragen gehonoreerd binnen het programma LSH 2Treat public-private partnership. Samen hebben deze projecten een budgetomvang van ruim €14,6 miljoen met een looptijd van 4-5 jaar. Kennisinstituten, bedrijfsleven en gezondheidsfondsen gaan samenwerken in de vijf onderzoeksprojecten op het vlak van Regenerative Geneeskunde en Moleculaire Diagnostiek / Pharmacotherapie, waarmee een belangrijke bijdrage wordt geleverd aan de doelstellingen van de topsector LSH.

De projecten die zijn toegekend voldoen aan de volgende eisen:

• Het gaat om het faciliteren van translationeel en eerste fasen klinisch onderzoek, met een duidelijk omschreven resultaat. Dit kan bijvoorbeeld zijn een medisch product (een innovatieve wondbehandeling of een nieuw soort botimplantaat, maar ook een diagnostische methode waarbij het succes van een medische behandeling beter voorspelbaar wordt;

• Stimuleren van samenwerking tussen kennisinstellingen en ondernemingen en aansluiting met gezondheidsfondsen;

• Bijdragen aan kostenbeheersing in de gezondheidszorg.


In totaal waren er zes aanvragen ingediend. De financiële bijdragen worden geleverd vanuit vier verschillende gezondheidsfondsen, het bedrijfsleven, de betrokken kennisinstellingen en ZonMw. Klik hier voor een korte beschrijving van de projecten.

Terug naar overzicht