Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
6

Vooraankondiging vierde ronde Verbeterprogramma Palliatieve Zorg

ZonMw kondigt de vierde en laatste ronde aan voor het Verbeterprogramma Palliatieve Zorg (VPZ). Aanvragen kan vanaf 2 maart tot en met 30 april 2015. Zorgaanbieders die samenwerken met of verbonden zijn aan een netwerk palliatieve zorg worden uitgenodigd om een aanvraag in te dienen voor de implementatie van een geselecteerd 'Goed Voorbeeld' in de eigen organisatie. Expliciet uitgenodigd zijn organisaties in de geestelijke gezondheidszorg en gehandicaptenzorg.

Daarnaast wordt gevraagd aan netwerken palliatieve zorg om de GGZ en de VGZ organisaties in hun regio bij de aanvraag te betrekken. ZonMw wijst er verder op dat het in deze ronde niet meer mogelijk is een aanvraag in te dienen voor het implementeren van het Goede Voorbeeld Informare. De Informare zal niet langer in de huidige vorm blijven bestaan. Momenteel wordt gekeken hoe het gedachtegoed achter de Informare in de toekomst behouden kan worden.

Het VPZ van ZonMw stimuleert en ondersteunt zorgaanbieders om bestaande kennis en inzichten in de praktijk toe te passen en zo de palliatieve zorg in Nederland verder te verbeteren. In vier rondes (in de periode 2012–2016) kunnen zorgaanbieders hun projectvoorstellen hiervoor indienen.

Terug naar overzicht