Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
6

Toekenningen voor Nijmeegs Ondernemersfonds 2014 bekendgemaakt plus aankondiging nieuwe uitvoeringsregels

Het Nijmeegs Ondernemersfonds is gericht op het verbeteren van het ondernemersklimaat in de stad. Het fonds biedt financiële ondersteuning aan: werklocatiemanagement en binnenstadpromotie, projecten op het gebied van health, halfgeleiders, energie- en milieutechnologie (EMT), en toerisme. In 2014 zijn in totaal veertig aanvragen ingediend voor een bedrag van bijna € 2,8 miljoen. Hiervan zijn nu twaalf projecten gehonoreerd. Het gaat daarbij om een bedrag van € 545.000.

Er gaat € 30.000 voor 'Made in Nijmegen' naar Stichting De Lindenberg. Voor het Lichtplan op de Grote Markt ontvangt het Huis voor de Binnenstad € 25.000. Voor het initiëren van nieuwe bedrijvigheid krijgt de Stichting Nieuwe Bedrijvigheid € 16.250. Smeltkroes/Creatief Collectief AAN krijgt € 20.000 voor het project 'Maken mogelijk maken'. Voor beheer en onderhoud ontvangen de bedrijvenverenigingen van Bijsterhuizen, TPN-West, De Winkelsteeg, Nijmegen-Zuid, de Waalsprong en winkelcentrum Dukenburg elk bedragen van tussen de € 20.000 en € 34.000. Over een bedrag van € 286.200 voor het Huis voor de Binnenstad neemt de gemeenteraad nog een besluit.
Het gaat hier om een subsidie van meer dan € 100.000.

Verder zijn er nieuwe uitvoeringsregels aangekondigd voor het Ondernemersfonds voor de periode 2015-2018. Het fonds wordt gezien als een belangrijke impuls voor samenwerking en innovatie voor het bedrijfsleven. Het College van B en W wil het fonds nadrukkelijk inzetten voor bevordering van creativiteit en innovatiekracht van ondernemers. Samen met de ondernemers uit de Taskforce Ondernemersfonds zijn de uitvoeringsregels hierop aangepast en is de toegankelijkheid ook verbeterd. Kleinere samenwerkingsprojecten komen nu ook in aanmerking voor een bijdrage. Bovendien kunnen projecten voortaan het hele jaar worden ingediend. Subsidieaanvragen voor werklocaties kunnen elk jaar tot en met 31 augustus worden ingediend.

Terug naar overzicht